FAQ's, Meest Gestelde Vragen Rijschool Tuncay Amsterdam

Plan nu zelf online een voordelig en vrijblijvend proefles in

Bekijk nu de antwoorden op de meest gestelde vragen

Hoeveel motorrijlessen heb ik nodig om mijn motorrijbewijs te halen? Wij kunnen je dat nu niet vertellen. Ieder mens is verschillend en heeft zijn eigen leercapaciteiten. Na een motor proefles kunnen we je wel een indicatie meegeven. Lees meer over een motor proefles of bestel en boek nu zelf een motor proefles.

Waar begint en eindigt mijn motorrijles? De motorrijlessen beginnen en eindigen bij de rijschool. Zie de startlocatie op onze contactpagina.

Geven jullie ook motorrijles in andere talen?
Jazeker. Naast Nederlands geven we ook motorrijles in Engels of Turks.

Hoe lang duurt een motorrijles bij jullie?
Een motorrijles duurt 2x 60 minuten bij ons.

Proef motorrijles (motor proefles) is dat verplicht?
Nee een motor proefles is niet verplicht, maar is wel raadzaam en is geheel vrijblijvend. We krijgen de tijd om mekaar te verkennen. Wij bepalen jouw leereigenschappen en jij ervaart de manier van lesgeven bij ons. We geven je ook een indicatie mee van de nodige minimale aantal rijlessen om je motorrijbewijs te kunnen halen. Iedereen mag bij ons een proefles volgen.

Hoe regel ik een proef motorrijles?
Een motor proefles kan je op 2 manieren regelen:
1. Door zelf je proefles online te regelen (ons voorkeur). Ga dan als volgt te werk:

  1. Registreer je eerst. Maak een account aan op deze website om gebruik te kunnen maken van ons online agenda en alle andere hulpmiddelen en aanwijzingen die nodig zijn bij je rijopleiding. Een account nu aanmaken.
  2. Log vervolgens in op je dashboard die automatisch aangemaakt is bij de registratie. Nu hier inloggen.
  3. 1. Voeg een docent toe met Docent toevoegen bij Mijn Docent.
    2. Bekijk of je gewenste dag en tijd beschikbaar is in ons agenda door te klikken op de button "Plan nu je les" in het kopje Mijn Lessen op je dashboardpagina.
    3. Bestel je proefles door te klikken op "Vul nu je saldo aan" bij Mijn Lessen en betaal vervolgens met Ideal.
  4. Plan je proefles in via de button "Plan nu je les" onder het kopje MIjn Lessen op je dashboardpagina.
2. Door het proefles aanvraagformulier in te vullen. We bellen je dan terug om een afspraak met je te maken. Proefles aanvraagformulier nu invullen.

Lees hier meer over de motor proefles.

Hoe kan ik een proef motorrijles cadeau geven?
Ga als volgt te werk als je een proefles cadeau wilt geven:
1. Maak een account aan met jouw e-mailadres. Selecteer de rijbewijscategorie en de bediening van het lesvoertuig en selecteer AVB als de kandidaat een beginner is. Heeft de kandidaat al zijn AVB rijexamen gehaald, dan selecteer je hier AVD. Bedenk een sterk wachtwoord. Geef dus jouw e-mailadres op waar jij je belangrijke e-mails kan ontvangen en lezen.
2. Log vervolgens in met dat e-mailadres en je aangemaakte wachtwoord.
3. Vul de gegevens in van de gegadigde op de dashboardpagina, behalve zijn telefoonnummer bij Mijn Gegevens. Je geeft jouw telefoonnummer op, anders bellen we hem of haar op als de motorrijles niet door zou gaan door weersomstandigheden. Mocht de motor proefles een verassing zijn, dan verknallen we alles per ongeluk. Houdt hier rekening mee a.u.b.
4. Ga naar de winkel om de proefles te bestellen door te klikken op Vul nu je saldo aan bij Mijn Lessen. Je betaling doe je via je bank met Ideal.
5. Klik op Plan nu je les op je dashboardpagina om naar de agenda te gaan en plan de proefles in. Je kunt de proefles alleen maar 2 dagen eerder annuleren. Na je annulering kan je het weer op een andere datum herinplannen als je dat wilt. Binnen de laatste 2 dagen voor de proefles is het niet meer te annuleren!

*Een Gezondheidsverklaring indienen is nu niet aan de orde!

Hoe kan ik het ingeplande (proef)motorrijles annuleren?
1. Uitsluitend via je dashboard. Klik op het rode kruisje achter je rijlesdatum in het kopje Mijn Lessen.
LET OP. Annuleer je (proef)motorrijles voor de laatste 2 dagen! In de laatste 2 dagen kan jij je rijles niet meer annuleren.

Hoe kan ik mijn (proef)motorrijles(sen) bestellen?
Het bestellen en betalen doe je op deze website. Je maakt een account aan als je dat nog niet had. Druk hiervoor op de knop Mijn Account in de menubalk op elke pagina van deze website. Je logt vervolgens in op je dashboardpagina. Daar bestel je en betaal je via je bank met Ideal. Al je facturen en orders kan je inzien op deze pagina.

Ik wil mijn motorrijlessen liever contant betalen, kan dat?
Wil je liever contant betalen, dan kan dat ook. Maak een account aan als je dat nog niet had via de knop Mijn Account boven in de menubalk op elke pagina van deze website. Neem daarna contact met ons op om te zeggen dat je liever je motorrijlessen contant wilt betalen. Nu zullen we je eerst een factuur moeten opsturen namelijk en je motorrijlesurencrediet op je dashboardpagina moeten opwaarderen. Binnen de gestelde betaaltermijn van je factuur kan jij je betaling verrichten aan ons. Wil je liever contant betalen? Onze contactgegegevens kan je hier vinden.

AVB Voertuigbeheersing motorrijlessen, hoe gaat dat in zijn werk?
Op een oefenterrein oefen je de 12 bijzondere verrichtingen, waarvan er 7 op het examen getoetst worden. Het heen en weer rijden naar een oefenplek hangt van jouw beginsituatie af. Ben je een beginner, dan wordt je zo vaak als nodig achterop een motor vervoerd, waarbij je rijinsructeur de motor bestuurd. Je bestuurt zelf de lesmotor naar een oefenterrein als jouw rijinstructeur het verantwoordelijk vindt. We gebruiken de nieuwste communicatie-apparatuur om jou de instructies te geven. De communicatie is in één richting vanuit de rijinstructeur door een walkie talkie en een speakertje (oortje) aan je oor.

AVD Verkeersdeelname motorrijlessen, hoe gaat dat in zijn werk?
In deze motor verkeerslessen leren we je bochten rijden, positie te bepalen, op hoge snelheid te rijden en het toepassen van de regels bij kruisingen en rotondes. Om een goede samenhang te vormen van je kwetsbaarheid, slecht waarneembaarheid, wendbaarheid en je vlotheid leren we je goed te laten kijken en te denken als een motorrijder.

Kost een AVB motorrijles hetzelfde als een AVD motorrijles?
Ja.

Wat kost het halen van mijn motorrijbewijs?
Dat verschilt per persoon. Wij kunnen je dat helaas nu niet zeggen. Na een motor proefles kunnen wij jou leereigenschappen bepalen en je een indicatie meegeven wat ongeveer je motorrijbewijs halen kan kosten. Lees meer over de motor proefles of bestel en boek nu zelf een motor proefles.

Motorrijbewijs met Code 80. Hoe werkt dit?
Ben je een beginner en ben je tussen de 21 en 24 jaar? Dan mag jij, volgens de nieuwe wetgeving, je motorrijbewijs A met Code 80 behalen. Dat houdt in dat er een code 80 op je rijbewijs wordt geregistreerd. Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). De code 80 vervalt 2 jaar na het behalen van dit A rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Na de overgangsperiode, hoef je GEEN examens meer af te leggen.

Wat is een Gezondheidsverklaring en hoe dien ik dat in?
Dat doe je bij het CBR als jij je motorrijbewijs wilt halen. br>Daar moet je voor betalen. Hier kan je de kosten van een Gezondheidsverklaring vinden. Je geeft antwoord op enkele medische vragen. Aan de hand van je antwoorden wordt je wel of niet Rijgeschikt Verklaard door de CBR-artsen. De bevestiging krijg je via e-mail opgestuurd. Zonder een Verklaring van Geschiktheid vragen wij je rijexamens NIET aan.

Hoe kan ik een motorrijbewijs cursus bestellen?
Het bestellen en betalen doe je op deze website. Je maakt een account aan als je dat nog niet had. Druk hiervoor op de knop Mijn Account in de menubalk op elke pagina van onze website. Je logt vervolgens in op je dashboardpagina. Daar bestel je en betaal je via je bank met Ideal. Al je facturen en orders kan je inzien op deze pagina.

Ik wil contant betalen kan dat?
Wil je liever contant betalen, dan kan dat. Maak dan een account aan als je dat nog niet had via de knop Mijn Account boven in de menubalk op elke pagina van deze website. Neem daarna contact met ons op om te zeggen dat je liever je motorrijlessen contant wilt betalen. Nu zullen we je eerst een factuur moeten opsturen en je motorrijlesurencrediet en/of je rijexamencrediet op je dashboardpagina moeten opwaarderen. Binnen de gestelde betaaltermijn van je factuur kan jij je betaling verrichten aan ons. Wil je liever contant betalen? Neem dan contact met ons op a.u.b. Onze contactgegegevens kan je hier vinden.

Moet ik mijn motor theorie halen?
Ja. Als je geen ander Europees motorrijbewijs kan tonen.
Nee. Als je al bijvoorbeeld een Europees categorie A1 of A2 motorrijbewijs hebt en je wilt dat upgraden. Bijvoorbeeld van de categorie A1 naar de categorie A2 upgraden of bijvoorbeeld van de categorie A2 naar de categorie A upgraden.

Waar kan ik boeken e.d. bestellen?
Bestel je leermiddelen in onze theorie webshop. Wij werken met leermaterialen van VekaBest. Deze is momenteel de uitgever waar het om theorie-leren gaat. Hier kan je naast online cursussen ook setjes leer- en vragenboeken bestellen. Ook in het Engels.

Hoe reserveer ik een motortheorie-examen?
Het reserveren van je motortheorie-examen kan je zelf doen bij het CBR. We reserveren alleen individuele motortheorie-examens. Dit examen is voor kandidaten die meer tijd en in een aparte ruimte het examen willen afleggen, eventueel met een tolk die hun moedertaal spreekt. Betaling kan alleen via de bank bij het CBR. Hier kan je de kosten van de motortheorie-gedeelte vinden.

Account aanmaken moet dat?
Ja
. Het inplannen van de motorrijlessen gebeurt via je dashboardpagina wanneer je het maar wilt, anders moet je ons steeds bellen, mailen of SMS'en om te vragen of we op een bepaalde dag beschikbaar zijn voor motorrijles. Wij kunnen je helaas niet meteen te woord staan, omdat we meestal in een motorrijles zijn en de aandacht op de leerlingen moeten houden.
Ook gaan we om met persoonlijke informatie van je. Dit hoort niet iedereen op internet te zien, maar alleen jij.

Hoe maak ik een account aan?
1. Klik in de menubalk op de knop Mijn Account van deze website.
2. Klik vervolgens op de link Nog geen account?
3. Selecteer je rijbewijscategorie, de bediening van het lesvoertuig en AVB als je een beginner bent. Heb je al een geldige AVB-certificaat behaald, dan selecteer je hier AVD. Maak een wachtwoord aan en geef je e-mailadres op waar jij je belangrijke e-mails van ons wilt ontvangen.

Wat kan ik zien en doen op mijn dashboardpagina?
Je kunt het volgende zien:
* Je persoonlijke gegevens invullen en wijzigen
* Je rijbewijscategorie aanmaken of wijzigen
* Je cursus aanmaken of wijzigen
* Je docent(en) toevoegen of wijzigen
* Je lessensaldo zien. Het opwaarderen doe je dan ook hier
* Je lesdatums zien en inplannen of annuleren
* Je instructiekaart zien. Lesonderwerpen die behandeld gaan worden of behandeld zijn met linkjes naar visueel voorbereidingsmateriaal. Je niveau van de lesonderwerpen worden bijgehouden door je rijinstructeur
* Je facturen en orders zien en downloaden of uitprinten
* De AVB en AVD exameneisen van het CBR
* Je ingekochte en verbuikte examencapaciteit zien
* Je examendatums wat de rijschool voor je heeft aangevraagd bij het CBR en de statussen van deze examens zien
* De beschikbare examendatums zien
* De statussen van je machtigingen, gezondheidsverklaring en je theorie wijzigen

Hoe kan ik inloggen op mijn dashboardpagina?
Log in op je dashboard door te drukken op de knop Mijn account die je kan vinden in de menubalk bovenin op elke pagina van deze website. Vervolgens voer jij je e-mailadres en je aangemaakte wachtwoord in en drukt op Nu inloggen.

Ik ben me wachtwoord vergeten en nu?
Je kunt een nieuwe wachtwoord aanmaken door op de knop Mijn Account te klikken, die je in het hoofdmenu van deze website kan vinden. Klik vervolgens op de link Wachtwoord vergeten op die pagina. Volg daarna de aanwijzingen op a.u.b.
Ondervind je toch problemen met het wijzigen van je wachtwoord, omdat je ook niet meer je e-mailadres weet die je bij de registratie had opgegeven? Neem dan contact met ons op. Wij zullen ons best doen om het z.s.m. op te lossen.

Ik ben me e-mailadres vergeten en nu?
Neem in dit geval telefonisch contact met ons op. Wij zorgen er wel voor dat je z.s.m. weer kan inloggen.

Ik kan niet meer inloggen en nu?
Controleer dan het volgende:
1. Geef je niet per ongeluk een e-mailadres op die niet bij ons is geregistreerd?
2. Is je account geblokkeerd door meerdere inlogpogingen? Neem dan contact met ons op. Wij zullen ons best om het probleem z.s.m. op te lossen.

3. Staat je browser toe om een cookie van ons op te slaan op je computer?
4. Heb je per ongeluk Javascript uitgeschakeld?

Motorrijexamen Voertuigbeheersing
Dit examen, afgekort AVB, is het eerste van de twee rijexamens die je aflegt en speelt zich af op een oefenterrein.

Wanneer mag ik mijn AVB motorrijexamen afleggen?
Het AVB rijexamen mag je pas afleggen als jij je motortheorie in bezit hebt of als jij een Europees rijbewijs kan tonen aan ons en aan de examinator.
Natuurlijk wordt je in een motorrijles door de rijinstructeur getoets of je er wel klaar voor bent. Zo houden wij ons slagingspercentage hoog en jij voorkomt extra rijexamen- en motorrijleskosten.

Wanneer ben ik geslaagd voor mijn AVB rijexamen?
Je voert 7 oefeningen uit van de 12 verspreid over 4 clusters, waarvan je er 4 verplicht moet uitvoeren. Je mag elk oefening één keer herkansen als de examinator de eerste uitvoering technisch niet goed vond. De oefening is onvoldoende, indien de herkansing ook niet goed gevonden wordt.
Gezakt: 2 onvoldoendes in dezelfde cluster of meer dan 2 onvoldoendes verspreid in de clusters.

Motorrijexamen Verkeersdeelname
Dit examen, afgekort AVD, is het laatste rijexamen die je aflegt in het verkeer.

Wanneer mag ik mijn AVD rijexamen afleggen?
Het AVD rijexamen mag je pas afleggen:
* als het AVD rijexamengeld betaald is aan ons;
* als jij je motortheorie hebt behaalt en nog geldig is;
* als jij je AVB rijexamen hebt behaalt en nog geldig is;
* als jij je Gezondheidsverklaring hebt ingediend en Rijgeschikt Verklaard bent door het CBR.

De wachttijden kunnen verschillen en is afhankelijk of dit rijexamen in hoog- of laagseizoen worden afgelegd. Het hoogseizoen is van april tot oktober van het jaar. Natuurlijk vindt er enig overleg met je plaats en wordt je in een motorrijles getoets of je er klaar voor bent. Zo houden wij ons slagingspercentage hoog en jij voorkomt extra rijexamen- en motorrijleskosten.

Wanneer ben ik geslaagd voor mijn AVD rijexamen?
Je rijdt zowel binnen- als buiten de bebouwde kom. De lesonderwerpen, Stop & Go en Bravo worden getoetst. Deze leer je in de AVD motorrijlessen. Het examen duurt maximaal 55 minuten. Je rijinstructeur en de examinator volgen je in de volgauto van de examinator. Je rijinstructeur geeft jou de opdrachten door via de examinator in jouw oortje d.m.v. een walkie talkie. Dit ben je dan al wel gewend doordat je rijinstructeur jou de opdrachten ook zo aan je doorgeeft tijdens je motorrijlessen.
Je bent geslaagd: Indien de lesonderwerpen veilig, zelfstandig en vlot uitgevoerd worden, zonder dat jij jezelf of een andere medeweggebruiker hindert of in gevaar brengt. De examinator kijkt ook of je een goede samenhang laat zien van wendbaarheid, kwetsbaarheid, waarneembaarheid en vlotheid.

Wat de geschikte schoenen zijn om je rijexamen af te mogen leggen?
Het CBR stelt een eis voor de schoenen die je mag dragen op je rijexamens. De schoenen moeten stevig en hoog in de enkels zijn. Dit zijn de schoenen die je mag aandragen om je rijexamen te mogen afleggen van het CBR:
* Hoge stevige leren boots
* Hoge bergschoenen
* Motorlaarzen

Kom snel bij ons een motor proefles volgen en ervaar de kick van motorrijden

Plan nu zelf online een voordelig en vrijblijvend proefles in of dien nu een bel-me-terug-verzoek in

4.9

Sterren bij Google Reviews

Klanten beoordelen ons met 4.9 van de maximale 5 sterren bij Google Reviews.
Bron: Google Reviews

22

Jaar ervaring met rij-instructie

Sinds 2002 zijn wij actief met het geven van rijlessen. Zowel auto- als motorrijlessen.

3468

Geslaagde kandidaten tot nu toe

De totale teller van de geslaagde kandidaten blijft goed stijgen en dat willen we ook zo houden.

Heb je vragen waar je de antwoorden niet op kon vinden? Kijk dan eerst in onze FAQ's, anders aarzel je niet en bel, SMS, Whatsapp of mail je ons.

Kom bij ons lessen. Wij staan er klaar voor en hebben er zin in!

Locatie

Celebesstraat 41 B
1094 EN Amsterdam
Google MapsGoogle Maps

Bovengegenoemd adres is een thuisadres en is de startlocatie voor de motorrijlessen. Bezoek op afspraak.

Contact

Telefoon06-24263209
ContactpaginaContactpagina

Lesdagen

Woensdag t/m zondag
Maandag en dinsdag GESLOTEN

Lestijden

1e les: 09:00 - 11:00
2e les: 11:00 - 13:00
3e les: 15:00 - 17:00
* 4e les: 17:00 - 19:00

* De 4e les is alleen mogelijk van 1 april t/m 31 oktober!

Recensies

Recensies Google
Recensies Facebook

Klantenbeoordeling

5,0
De maximale score is een 5,0
Gebaseerd op 67 stemmen
Bekijk alle recensies