Rijbewijs rijlessen op z'n best in Amsterdam
 • Autorijbewijs Proefles
 • Autorijbewijs Rittenkaart 10 Autorijlessen
 • Autorijbewijs Rittenkaart 10 Autorijlessen
 • Autorijles Pakket Mini
 • Autorijles Pakket Mini
 • Autorijbewijs Spoedcursus

Eerste Autorijles

"Volg voordelig een eerste autorijles voor € 25 bij Rijschool Tuncay Amsterdam. Bestel nu!"

Eerste autorijles nu bestellen

Onderwerpen eerste autorijles

Onderwerpen eerste autorijles

De volgende onderwerpen komen in een eerste autorijles aan de orde:

 • In- en uitstappen;
 • Zit- en stuurhouding;
 • Spiegels afstellen;
 • Controlelampjes;
 • Starten en uitzetten;
 • Indien tijd over, dan wegrijden en stoppen;
 • De oefenlocatie;
 • Wat meenemen?
 • Ophalen - wegbrengen;
 • Afspraak annuleren.

In- en uitstappen

In- en uitstappen auto

De meeste ongevallen gebeuren door menselijke fouten en afleiding. Je leert in deze autorijles hoe je consequent om de auto moet lopen om in te stappen. Voordat je de deur open maakt, dien je eerst te kijken in de spiegels. Door dit kijkgedrag voorkom je dat je per ongeluk een andere medeweggebruiker raakt.

Zit- en stuurhouding

Zit- en stuurhouding auto

In de eerste autorijles leer je hoe je de stoel en de rugleuning moet afstellen. Je moet met gemak, maar ook snel de pedalen kunnen bedienen. Door een goede zit- en stuurhouding kan je ook lange afstanden met gemak volhouden. Een goede zit- en stuurhouding is ook erg belangrijk voor je voertuigbeheersing.

Spiegels afstellen

Spiegels afstellen auto

Spiegels zijn onmisbaar met autorijden. In de beginfase van je autorijopleiding is het lastig om je spiegels te leren gebruiken. Wil je de spiegels optimaal gebruiken, dan dien je de spiegels goed af te stellen. Elk spiegel in de auto heeft een zogenaamde dode hoek. Dit zijn plekken, die jij in de spiegels niet kan zien.

Controle lampjes

Auto controlelampjes dashboard

Je krijgt vragen over enkele controlelampjes op je rijexamen. Deze vragen zijn een onderdeel van de controlehandelingen. Voor het starten maak je contact met de contactsleutel. Er gaan dan enkele lampjes op je dashboard branden. Dit zijn lampjes die jou waarschuwen of er iets aan de hand is met je auto na het starten van de auto.

Starten en uitzetten

Auto starten en uitzetten

Na het starten horen de controlelampjes uit te gaan. Je leert ook in deze eerste autorijles hoe je zelfstandig en veilig de auto start en uitzet. Veel rijbewijsbezitters vergeten de koppeling in te duwen alvorens ze de auto starten. Als de versnelling dan ook nog in de 1 zit, kan de auto tijdens het starten al rijden.

Wegrijden en stoppen

Wegrijden en stoppen auto

Heb je nog lestijd over? Dan leer je hoe je wegrijdt en hoe je de auto weer stilzet. Dit dien je zodanig te doen dat je geen gevaar of hinder veroorzaakt voor je medeweggebruikers. In de praktijk komt het wegrijden en stoppen zo vaak voor, dat dit onderdeel uiteindelijk een automatisme moet worden.

De oefenlocatie

De oefenlocaties

De oefenlocatie kan per leerling en per rijles variëren. In de proefles of een intakeles wordt je feitelijke begin situatie bepaald. Als jij al kan schakelen ga je niet op het oefenterrein oefenen. Ben je een starter? Dan begin je eerst wat ervaring op te bouwen op het oefenterrein. Daar heb je geen last van andere weggebruikers.

Wat meenemen?

Wat meenemen?

Vergeet niet je identiteitbewijs mee te nemen. Je rijinstructeur kan er naar vragen om je leeftijd te checken. Neem ook het rijlesgeld mee als je de autorijlessen contant afrekent. Je rijinstructeur hoort altijd wisselgeld bij zich hebben. Er is geen tijd om bij een pinapparaat te pinnen. Neem een flesje water mee als je op een hete dag moet rijden.

Ophalen, wegbrengen

Ophalen wegbrengen

Je wordt opgehaald op de afgesproken locatie. Verandert je ophaalplaats plotseling, dan dien je dit tijdig aan ons door te geven. Je rijinstructeur hoort reorganisatie- en voldoende reistijd te hebben. Geef je niet op tijd door dat je ergens anders opgehaald wilt worden? Dan sta jij en je rijinstructeur op verschillende locaties mekaar voor niets op te wachten.

Afspraak annuleren?

Afspraak annuleren

Annuleer je rijles op tijd en op werktijden! Annuleer je rijles niet op de lesdag. Als je niet op tijd annuleert, hoor je de rijles gewoon te betalen. Dit gaat bij de tandarts ook zo, bij ons ook. Wij verlenen diensten en voor een dienst moet je tijd reserveren. Als die tijd voor niets verloren gaat, kost dat ons alleen maar inkomsten.

Eerste autorijles aanvragen

Auto proefles Amsterdam

Wil je nu een proef autorijles bestellen? Doe dit door het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in te vullen en te verzenden. Daarna zullen wij je zo snel mogelijk terugbellen om een afspraak met je te maken. Voor het aanvragen zijn geen kosten aan verbonden. Geef wel even aan waar je opgehaald en afgezet wilt worden.
Eerste autorijles nu aanvragen