Rijbewijs rijlessen op z'n best in Amsterdam
 • Autorijbewijs Proefles
 • Autorijbewijs Rittenkaart 10 Autorijlessen
 • Autorijbewijs Rittenkaart 10 Autorijlessen
 • Autorijles Pakket Mini
 • Autorijles Pakket Mini
 • Autorijbewijs Spoedcursus

Tussentijdse Toets

"Doe een Tussentijdse Toets en verdien vrijstelling op je rijexamen! Bestel een rijles rittenkaart en volg rijlessen voor je toets in Amsterdam!"

Rittenkaart nu bestellen

Zowel auto en motor

Tussentijdse toets

Een tussentijdse toets (ttt) is raadzaam als je wilt investeren in je veiligheid! De ttt is er zowel voor het autorijbewijs rijexamen als voor het motor verkeersdeelneming examen. Stel het voor als een goede rijles van een examinator. Zij wijzen je op onderwerpen wat je beter moet doen op je rijexamen. Je went hiermee ook alvast en je krijgt 1x een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen op je 1e rijexamen. De verrichtingen moeten wel goed en veilig uitgevoerd zijn.

Voor- en nadelen

Autorijbewijs Tussentijdse Toets Amsterdam

Voordelen:

 • Adviezen na afloop van je rijexamen;
 • Wennen aan het 1e rijexamen;
 • Vrijstelling bijzondere verrichtingen verdienen voor het 1e rijexamen.

Nadeel: Het kost geld. Check nu de prijzen: prijs auto ttt of prijs motor ttt.

Adviezen na afloop

Autorijlessen Rittenkaarten Amsterdam

Doe een ttt als je wilt kijken of je ook onder druk goed kan presteren. Veel kandidaten die geen ttt hebben gedaan, zijn erg zenuwachtig, waardoor je verkeerd handelt in het verkeer op je rijexamen. Het is meegenomen als de examinator je na een ttt wijst op onderwerpen wat je beter moet doen of wat je juist goed doet! Na je ttt oefen je de onderwerpen die niet zo goed gingen.

Wennen aan het rijexamen

Autorijles pakket Amsterdam

Zoals in het voorgaande paragraafje duidelijk gemaakt, ontstaat er bij elke kandidaat stress voor het rijexamen. Bij sommige kandidaten is dit veel. Om dit tijdig te kunnen meten, kan je beter wel een ttt doen. Je went alvast welke opdrachten je goed of slecht uitvoert onder druk. Zo ben je waarschijnlijk minder zenuwachtiger, waardoor je beter presteert op je rijexamen!

Vrijstelling verdienen

Autorijbewijs spoedcursus Amsterdam

Door in je ttt een voldoende te scoren voor het uitvoeren van 2 bijzondere verrichtingen en de voertuigcontrolehandelingen, kun je 1x vrijstelling verdienen voor je 1e rijexamen. Stel voor dat je vrijstelling hebt verdient, maar je zakt voor je 1e rijexamen. Op je herexamen vervalt dan je vrijstelling. De verrichtingen op een rijtje: hellingproef; stopopdracht; omkeren; parkeren.

Wanneer de toets doen?

Auto proefles Amsterdam

In overleg met je bepalen we de dag en het tijdstip van de toets. Aan het begin van je rijopleiding heeft de toets geen zin. We adviseren je om de toets af te leggen op 3/4 van je rijbewijs cursus en niet vroeger, maar zeker ook niet te laat, want dan heeft het geen zin meer!

Wat meenemen op je toets?

Autorijlessen Rittenkaarten Amsterdam

 • Een geldig identiteitsbewijs. Dit is een Nederlands paspoort, ID-pasje of een verblijfsvergunningpas.
 • Het ingevulde zelfreflectieformulier. Dit krijg je van ons.
 • Je oproepkaart. Dit krijg je ook van ons.

ID vergeten voor je toets?

Autorijles pakket Amsterdam

LET OP! Indien je jezelf niet kan legitimeren op je ttt, dan kan de examinator de toets weigeren. Dit is zonde van je geld. De kosten voor een andere toets komen dan voor eigen rekening.

Een rijles voor de toets

Autorijbewijs proefles Amsterdam

Ruim een uur voordat je de toets doet, volg je meestal een rijles. Je oefent in die rijles nog rijtaken die niet zo vlekkeloos gaan. Voorbeelden van enkele rijtaken zijn: invoegen en uitvoegen op de autosnelweg, parkeren, omkeren, stopopdracht, van de helling wegrijden, kruispunten en rotondes afhandelen of het onderdeel zelfstandig rijden.

Verplicht bij spoedcursus

Autorijbewijs spoedcursus Amsterdam

In de spoedcursussen is de ttt bij ons verplicht. In de rijles pakketten is het een optie. Volg je een rijopleiding in de vorm van losse rijlessen, dan is de ttt ook een optie. Kandidaten die een toets doen, hebben 25% meer slaagkans dan kandidaten die geen toets doen. Bron CBR.

De kosten

Auto Tussentijdse Toets Amsterdam

De kosten van een ttt in Amsterdam is opgebouwd uit:

 • autohuur;
 • dienstverlening rondom de ttt;
 • CBR ttt kosten;
 • aanvraagkosten;
 • en adminstratiekosten van de rijschoool.
Kosten Tussentijdse Toets

Proefles voor een ttt

Autorijles proefles Amsterdam

Wil je nu een auto proefles of een motor proefles bestellen en kijken of je klaar bent voor een ttt? Vul dan het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in en verzend het naar ons. We bellen je zo snel mogelijk op om een afspraak met je te maken. Het aanvragen van een proefles is gratis.
Proefles nu aanvragen