Rijbewijs rijlessen op z'n best in Amsterdam
  • Motorrijbewijs Proefles
  • Motorrijbewijs Rittenkaart 10 motorrijlessen
  • Motorrijbewijs Rittenkaart 20 motorrijlessen
  • Motorrijles Pakket Mini
  • Motorrijles Pakket Midi
  • Motorrijbewijs Spoedcursus

Tips Motorrijles

"Tip: Bestel nu een 2 uur durende motor proefles voor € 75. Start je eerste motorrijles morgen al bij ons op de rijschool in Amsterdam!"

Proefles nu bestellen en inplannen

De aandachtspunten

Tips motorrijles

Als je motorrijles volgt, gaat het motorrijden soms niet zoals jij dat wilt. Dat is een normaal verschijnsel. Een motorfiets is een zwaar evenwichtsvoertuig. Voordat je goed balans kan houden bij de langzame oefeningen en goed kan afschuinen ben je een paar motorrijlessen verder. Niet iedereen heeft het zomaar eventjes geleerd. Als je dit verschijnsel herkent, kan je er wel wat aan doen. Volg een ieder geval onze tips op deze pagina

Tip 1: Goed luisteren

Goed luisteren

Door goed naar je rijinstructeur te luisteren, begrijp je ten eerste de opdracht goed. Ten tweede maak je minder fouten. Bij de uitvoering wordt je in het begin geholpen. De hulp wordt daarna steeds minder gemaakt, totdat jij het zelfstandig en veilig kan. Door minder fouten te maken voel jij je wat prettiger. Zodoende voorkom je dat je in een cyclus komt, waar je niet uitkomt.

Tip 2: Kalm blijven

Kalm blijven

Een ander goede tip is om kalm te blijven. Het heeft natuurlijk ook een beetje met luisteren te maken, maar door kalm te blijven, kan je niet alleen je rijinstructeur aandacht geven, maar jezelf ook. Je zal hem/haar wat beter begrijpen. Tenslotte komt het erop neer dat je instructeur deze volgorde hanteert: praatje, plaatje, daadje. Jij kan daarna deze volgorde hanteren: luisteren, interpreteren, proberen.

Tip 3: Foutloos kan niemand

Foutloos kan niemand

Fleur jezelf op, door tegen jezelf te zeggen dat niemand het foutloos kan. Zelfs je instructeur en je examinator zullen nog steeds fouten maken tijdens het motorrijden, autorijden c.q. deelnemen in het verkeer. Dit komt omdat wij mensen zijn en mensen maken éénmaal fouten. Als je echt een blunder hebt gemaakt, blijf niet aan die fout denken. Zet je motorfiets desnoods even aan de kant stil. Zoek naar de oorzaak, waarom het zo is verlopen.

Tip 4: Blijven proberen

Blijven proberen

Hoe prettiger en ontspannender je zit op je motorfiets, hoe beter je gaat presteren. Om dit tot stand te brengen, moet jij de opdracht van je instructeur proberen uit te voeren. Wie niet waagt, wie niet slaagt! Je instructeur zal de opdrachten van makkelijk naar moeilijk opbouwen. Maak je een foutje? Helemaal niet erg. Pik de draad weer op en blijf je rijtaak oefenen.

Bestel nu je voordelige proef motorrijles

Motor proefles Amsterdam

Wil je nu een motorrijbewijs proefles bestellen en morgen al je proef motorrijles volgen bij ons in Amsterdam? Klik dan op de gewenste buttons hieronder. Tijdens je proefles krijg je de meest waardevolle tips!
Proefles nu bestellen en zelf inplannen
Bel me terug voor het maken van een afspraak