Rijbewijs rijlessen op z'n best in Amsterdam
  • Autorijbewijs Proefles
  • Autorijbewijs Rittenkaart 10 Autorijlessen
  • Autorijbewijs Rittenkaart 20 Autorijlessen
  • Autorijles Pakket Mini
  • Autorijles Pakket Midi
  • Autorijbewijs Spoedcursus

Tips Autorijles

"Tip: Bestel nu een proefles voor € 25 maar! Begin je eerste autorijles morgen al!"

Proefles nu bestellen

De autorijles tips

Tips autorijles

Als je autorijles volgt, gaat het autorijden soms niet zoals jij dat wilt. Dat is een normaal verschijnsel. Niet iedereen heeft het zomaar eventjes geleerd. Als je dit verschijnsel herkent, kan je er zelf wel wat aan doen, namelijk:

  • goed luisteren;
  • kalm blijven;
  • denken dat niemand het foutloos kan;
  • gewoon blijven proberen.

Goed luisteren

Luister goed

Een eerste tip is om goed naar je rijinstructeur te luisteren. Ten eerste ga je de opdracht goed begrijpen. Ten tweede ga je minder fouten maken. Bij de uitvoering wordt je toch in het begin geholpen. De hulp wordt daarna steeds minder gemaakt, totdat jij het zelfstandig en veilig kan. Door minder fouten te maken voel jij je wat prettiger. Zodoende voorkom je dat je in een cyclus komt, waar je niet uitkomt.

Kalm blijven

Blijf kalm

Een ander goede tip is om kalm te blijven. Het heeft natuurlijk ook een beetje met luisteren te maken, maar door kalm te blijven, kan je niet alleen je rijinstructeur aandacht geven, maar jezelf ook. Je zal hem/haar wat beter begrijpen. Tenslotte komt het erop neer dat je rijinstructeur deze volgorde hanteert: praatje, plaatje, daadje. Jij kan daarna deze volgorde hanteren: luisteren, interpreteren, proberen.

Foutloos kan niemand

Fouten horen erbij

Fleur jezelf op, door tegen jezelf te zeggen dat niemand het foutloos kan. Zefs je rijinstructeur en je examinator zullen nog steeds fouten maken tijdens het autorijden. Dit komt omdat wij mensen zijn en mensen maken éénmaal fouten. Als je een foutje hebt gemaakt, blijf niet aan die fout denken. Zet de auto desnoods even aan de kant stil. Zoek naar de oorzaak, waarom het zo is verlopen.

Blijven proberen

Blijf oefenen

Hoe prettiger jij je achter het stuur voelt, hoe beter jij gaat presteren. Om dit tot stand te brengen, moet jij de opdracht van je rijinstructeur proberen uit te voeren. Wie niet waagt, wie niet slaagt! Je instructeur zal de opdrachten van makkelijk naar moeilijk opbouwen. Maak je een foutje? Helemaal niet erg. Je rijinstructeur is toch nog naast je? Die corrigeert je foutjes toch wel.

Proef autorijles

Autorijbewijs proefles Amsterdam

Wil je nu een auto proefles bestellen? Vul dan het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in en druk op verzenden. Vervolgens zullen wij je zo snel mogelijk terugbellen om een afspraak met je te maken voor je proef autorijles. Voor het aanvragen zijn geen kosten aan verbonden. Geef wel even aan waar je opgehaald en afgezet wilt worden.
Proefles nu aanvragen